maanantai 4. huhtikuuta 2011

Turismia + day 34

Viikonloppuna tuli vähän sivistettyä itseään kotimaanmatkailun merkeissä. Kaverini kutsui minut viikonloppureissulle Euroopan kulttuurikaupunkiin 2011 eli siis Turkuun. Välillä olo oli melkein kuin ulkomailla, sillä maahanmuuttajia ym. näkyi kadulla vaikka kuinka paljon ja ainakin yhdessä animaatiossa murre oli sellaista sössötystä ettei siitä saanut mitään selvää... Vaikka Turkua usein vähän dissataankin niin innolla olin lähdössä mukaan. Reissu tosin alkoi tosi dynaamisesti sillä, että hajotin taas kännykkäni... Meinasi siinä melkein tulla hätä, kun en kerta yksin ollut matkassa, mutta onneksi kaikki sujui hyvin.

Perille päästyämme suuntasimme aluksi Logomoon, joka oli perustettu varta vasten tätä kulttuuripääkaupunkivuotta varten. Hauskinta siellä oli ehdottomasti Heurekan kanssa yhteistyössä toteutettu Turun palosta kertova näyttely. Näyttelyssä oli mm. palossa tuhoutuneesta kadusta tehdyt näköisrakennelmat ennen ja jälkeen palon, tietoa tulen keksimisestä ja siihen liittyvistä myyteistä sekä lämpökamera. Hienointa oli kuitenkin interaktiivinen näytös, jossa valkokankaan edellä oli pienoismalli vuoden 1872 Turusta. Pienoismallin talot syttyivät tuleen sitä mukaan kun palo eteni, ja demonstroi näin siis palon etenemistä ja laajuutta. Valkokankaalla pyörivässä animaatiossa näytettiin kaupungissa asuvien ihmisten hätää ja toimintaa palon aikana (Niiden murteesta ei oikeesti ymmärtänyt suunnilleen mitään...)

Logomossa oli myös kolme nykytaiteen näyttelyä, jotka kävimme myös nopeasti katsastamassa. Äiti oli etukäteen suositellut Tom of Finlandin näyttelyä, ihan vain yleissivistyksen vuoksi, koska kyseessä on eräs kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista taiteilijoista. Itse en ollut hänestä ennen kuullukaan, ja sain tietää että hän on pääosin erikoistunut homoeroottisiin piirrustuksiin. Mitään mieltä ylentävää ei kyseisen herran taide arvatenkaan ollut, mutta ainakin voi kutsua itseään astetta yleissivistyneemmäksi. Lisäksi rakennuksessa oli Liisa Ihmemaassa-aiheinen näyttely, jossa oli useiden eri taiteilijoiden töitä. Näyttelystä löytyi joitakin töitä, mistä pidin, mutta jotkut menivät vain yli hilseen sen kanssa että miten ne liittyvät ko. aiheeseen. Lisäksi esillä oli kaksi videoteosta, joita emme kuitenkaan hirveän kauan jaksaneet katsella, koska emme tienneet kuinka kauan ne kestävät. Algerian sodasta kertova teos oli aika hienosti toteutettu usealle näytölle.

Tän jälkeen raahauduttiin sitten syömään ravontolaan nimeltä Teini. Toi nimi on kyllä aika mahtava, tosin se ei tarkoita kirjaimellisesti teiniä vaan pappisopiskelijoita, jotka tapasivat kyseisessä raflassa joskus ennen viettää aikaa. Itse söin varsin rasvapitoisen annoksen härkäfilettä, braatwurstia ja munakasta :--D Hyvää oli! Ja jälkkäriksi juustokakkua, jos syön jälkiruokaa ravintolassa niin otan yleensä juustokakkua, se on vaan niin ihanaa, varsinkin keksipohjalla. Tämän jälkeen sitten raahauduttiinkin hotellille nukkumaan.

Aamulla heräsin puol seitsemältä enkä sitten saanut enää nukuttua. Kun huonetoverikin oli heräillyt niin lähdimme sitten hotellivisiitin parhaalle osiolle eli aamupalalle! Itse jatkoin eilisen rasvapitoista linjaa pekonilla, paistetuilla nakeilla ja munakokkelilla... Lisäksi söin kyllä leipää, hedelmiä ja saaristolaispannukakkua, jossa maistui kaardemumma. Näitä mun syömisiä katellessa ei oo kyllä mikään ihme, että muln kolesteroli on vähän koholla... Onneksi tällaisia herkkuja ei saa joka päivä!

Aamupäivästä lähdettiin turisteilemaan Turun Tuomiokirkolle. Löytäminen aiheutti vähän ongelmia, seikkailtiin siellä kartan kanssa ja ihmeteltiin että missä ihmeessä se kirkko oikein on samalla kun se näkyy meidän selän takana... Mentiin sitten sisään sopivasti huomataksemme että siellä on sunnuntan messu kesken. Ei ollut yhtään noloo tai mitään turisteilla siellä kesken muiden istuessa jumalanpalveluksessa. Lopulta päädyttiin istumaan messu loppuun ja tehtiin meidän turistikierros loppuun sitten sen jälkeen. ´Tän jälkeen lähdettiin Åboa Vetus -museoon jossa esiteltiin maan alta kaivettua historiallisen Turun raunioita sekä sieltä löydettyjä juttuja. Museo oli todella mielenkiintoinen ja sieltä löytyi paljon kaikenlaista ihmeteltävää, mm. keskiaikaisen koiran luuranko ja raunioista löytynyt kultainen sormus. Ohessa oli myös joku valokuvanäyttely mutta en ainakaan itse erityisemmin pitänyt siitä.

Reissun lopuksi käväisimme pyörähtämässä Turun linnan pihassa ja raahauduimme vielä kylpylään rentoutumaan ja sen jälkeen alkoikin sitten kotimatka. Omasta mielestäni oli ainakin tosi onnistunut reissu ja olen tyytyväinen että pääsin mukaan ^^ Kuviakin olisin voinut ottaa ellei kamerani olisi edelleen vainaa.

Haaste: Day 34 - Valitsisitko kuoleman, naimisiinmenon vai lapsen saamisen?
(Mulla meni tovi jos toinenkin siihen, että hahmotin mitä tässä ajettin takaa. Se joka nämä käänsi englannista suomeen ei ilmeisestikään ollut järin taitava kummassakaan kielessä)
Naimisiinmenon. Yks mun suurimmista haaveista on päästä naimisiin, koska en halua elää koko loppuelämääni yksin ja muitenkin häiden viettäminen vaikuttaa superhauskalta jutulta, vaikka kaikkea stressaamista siihen liittyykin. Mun kurssit avioliittomarkkinoilla näyttää tällä hetkellä olevan kuitenkin sangen kurjat, joten olen jo miettinyt kaikenlaisia varasuunnitelmia. Oon jo päättänyt että jos tilanne kääntyy tosi epätoivoseks niin muutan Kiinaan jossa miehiä on mun ikäluokassa paljon enemmän kuin naisia, joten jonkun mun kategoriassa vähintäänkin siedettävän tyypin on pakko mennä naimisiin mun kanssa jos haluaa ikinä saada sukuaan jatkumaan.

Lapsiakin haluan ehkävarmaan joskus saada, ja kuollakin kanssa, mutta se on näistä kolmesta vähiten ajankohtaisin. Kuolla voin sitten kun tuntuu ettei elämällä ole enää mitään tarjottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti