maanantai 11. heinäkuuta 2011

Pasila ja angsti

Tänäänpä alkoi toinen työviikko, ja aamulla herääminen osoittautui astetta vaikeammaksi kuin viime viikolla. Aamun jäisyydestä kertoo esimerkiksi se, että ehdin kyllä meikatessani kaikessa rauhassa levitellä luomivärit, huulipunat sun muut, mutta en sitten laittanu ripsiväriä ollenkaan... Ja musta ripsiväri on sentää meikin tärkein osa :D Onneksi mun olemassaoloni ei riipu ripsiväristä (= mun ripset on suht tummat luonnostaan) joten loppujen lopuksi en näyttänyt ihan dorkalta.

Työpäivä sujui muuten kyllä aika normaaleissa merkeissä. Aamulla keräilin roskia isoon jätesäkkiin, ja jostain ilmestyi Bulgariasta oleva kerjäläinen, joka halusi ehdottomasti dyykata roskapussini panttipullojen toivossa... No, en sitten hennonut tyyppiä estääkään, sekajätteeseen ne pullot ois anyway menny. Töiden jälkeen mulla oli missiona ladata bussikortti Pasilan asemalla. Koska Luoja ei siunannut mua suuntavaistolla, eksyin ennen kun löysin sinne. Meinasin yhdesäs vaiheessa jo luovuttaa, mutta sitten bongasin Pasila-sarjan alussa aina esiintyvän sinisen tornin, ja tulin siihen tulokseen, ettei juna-asema voi olla kaukana. Ja kyllä sitä sitten lopulta sinne Pasilaan löydettiin.

Päivän opetuksena oli siis: TV:täkin katsomalla voi oppia juttuja.

Lopuks haluaisin avautua vielä toisesta jutusta, joka on tänää vaivannut meikäläisen mieltä. Kaikki vähän Korean viihdeskeneä tietää Daesungin tilanteesta, mutta kerrataan se vielä: eli siis kyseinen Bigbang-yhtyeen laulaja joutui tässä taannoin auto-onnettomuuteen, jossa hän huolimattoman ajamisen seurauksena aiheutti loukkaantuneen motoristin kuoleman. Tällä hetkellä Daesungin levy-yhtiö ja kuolleen motoristin perhe neuvottelebat mahdollisista korvauksista, jotka vapauttaisivat asianomaisen vankilatuomiolta. Toistaiseksi neuvottelut ovat edenneet tahmaisesti. Daesung itse toipuu tapauksesta vähintäänkin tämän vuoden loppuun.

Kenenkään ei soisi joutuvan tähän onnettomaan tilanteeseen, mutta eniten mua riipaisee se, että se tapahtuu yhdelle Korean viihdemaailman ihmimillisemälle idolille. Daesung ei ole vain jumalaisella äänellä siunattu poplaulaja, vaan todellinen esikuva. Etelä-Korean (ja Itä-Aasian yleensäkin) viihdemaailma on toivottoman pinnallinen, ja E-Korea on surullisenkuuluisa siitä, että siellä kauneusleikkaukset ovat arkipäivää ihan tavallisella tallaajilla. Puhumattakaan näistä viihdemaailman tähdistä. Koreassa julkkikset tuputtavat joka tuutista sitä karseaa kauneusihannetta, jossa kaikki ovat vaaleita, langanlaihoja, bambisilmäisiä ja kapeaposkisia barbinukkeja.

En nyt tietenkää voi mennä sanomaan juuta tai jaata Daesungin ja plastiikkakirurgin yhteisestä historiasta, mutta on aika helppo huomata, että Daesung ei vastaa tyypillistä korealaista käsitystä kauniista. Hänellä on tummahko hipiä, kapeat monolid-silmät, leveä nenä ja pyöreä pää. Tästäkin huolimatta hän on eräässä maan suosituimmista bändeistä, väitettiinpä Arirangilla hänen olevan bändin suosituin jäsenkin. Hän erottuu upealla tavalla perinteisistä korealaisista julkkiksista olemalla oma itsensä ja osoittamalla, ettei jokaisen tarvitse käydä pistämässä naamaa uuteen kuosiin ollakseen rakastettu ja arvostettu. Älä Daesung ikinä muutu!




Mitä mä teen jos näin sulonen ihminen joutuu vankilaan?

P.S. Näin ylempiin aiheisiin liittymättä, arisuilta tulee syyskuussa uus single! Jos kyseinen biisi on samanlaista roskaa kuin edellinen, niin lopetan koko bändin kuuntelun... Tai no, ainakin vaihdan headerin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti