maanantai 9. toukokuuta 2011

Pigmenttivoidetta lärviin

Koska Romantic? ei blogina määrittele itseään, voin hyvin astua hetkeksi superamatööri-kosmetiikkabloggarin saappaisiin Ajattelin kertoilla hieman omasta suosikkimeikkituotteestani. Useimmat kokevat kaikista kiehtovimmiksi meikkituotteiksi sellaiset, jotka eivät ole ns. "välttämättömyyksiä", vaan jotka tuovat särmää ja korostusta naamaan, e.g luomivärit, huulipunat, huulikiillot jne. Mutta minä en. Itse olen jatkuvasti kiehtoutunut meikkivoiteista. Ja nimenomaa nestemäisistä meikkivoiteista. Mielestäni meikkivoiteen levittäminen on aina meikkauksen hauskin osuus ja pohdiskelen aina että mitä meikkivoidetta voisin seuraavaksi kokeilla, vaikka nykyiset eivät ole lähelläkään loppumista.

Seuraavaksi höpisen teille tällä hetkellä omistamistani meikkivoiteista, ja arvatkaa mitä, tässä postauksessa on KUVIA! Whooah! Porukat hankki meille vappuna kameran, ei mitään superhienoa järkkäriä mutta ihan kelpo pokkarin. En mitenkään rakasta valokuvaamista, mutta enköhän saa välillä parit kuvat otettua tännekin. Huimat valokuvaustaitoni näkee esimerkiksi tuosta todella "sensuellista" räsymattotaustasta näissä kuvissa :D Mutta niin, asiaan:

L'oreal True Match - N1 (Ivoire)

Tämä kyseinen voide on mulla tällä hetkellä käytössä. Väri on mun iholla varsin oranssihtavaa, ja tästä olen saanut syyn uskoa että olen iholtani keltapohjainen. Ennen ajattelin olevani punapohjainen, mutta se johtui osin siitä, että ihoni punottaa herkästi varsinkin naamasta. Naamassa tämä ei ainakaan omasta mielestäni näytä kovin erisävyiseltä kaulaan nähden, vaan lupausten mukaisesti sulautuu ihon omaan väriin. True Matchia mainostetaan ainakin nykyään myös kosteuttavana meikkivoiteena, en tiedä onko koostumusta muutettu mutta tämä omani ei ainakaan sovellu kuivalle iholle.

TM käyttäytyy aika jännästi mun iholla. Heti levityksen jälkeen meikkipohja on jotenkin ruman ja elottoman näkönen, mutta parin tunnin jälkeen kun ihon öljyt ovat sekoittuneet meikkipohjaan niin tulos onkin ihan kivan näköinen. Peittävyys on ok, ei mikään superpeittävä mutta riittää minulle. Uudestaan en ajatellut tätä kuitenkin ostaa, koska tämä näyttää heti laittamisen jälkeen niin rumalta. Valitettavasit minulla on tätä vielä puolitoista pulloa jäljellä, joten vielä ensi vuosikin mennään keväällä ja syksyllä TM:n kelkassa, koska talvella en voi käyttää ja kesäisin käytän mielummin seuraavaksi esiteltyä meikkivoidetta.

L'Oreal Matte Morphose - Sävy 115 (nimeä en muista, oisko ollu Ivoire d'Or tms.)   

Tämän voiteen ostin viime kesänä Ranskasta, kun pelkäsin silloisen käytössä olevan Rimmelin Lasting Finishin loppuvan (oli muuten ihka eka meikkivoiteeni!). Pelko osoittautui turhaksi, ja Lasting Finish riitti vielä pitkälle syksyyn. Kokeilin kyllä tätä pariinkin otteseen, ja tykkäsin lopputuloksesta. Iho näytti sileältä ja kauniilta, ja suht hyvä peittävyyskin tässä on. Koostumus on hauskan kermainen. Täysin mattaa tulosta tällä ei saa, vaan oma sekaihoni alkaa kiiltelemään jossain vaiheessa.

Huonoa tässä on se, että ilmeisesti tämä omani on vaalein saatavissa oleva sävy, ja ainakin omalle perussuomalaiselle iholle tämä on muulloin kun kesällä liian tumma. Kesämeikkivoiteeksi tämä kuitenkin sopii hyvin, sillä koostumus ei ole kovin raskas. Tänä vuonna pääsen varmaan käyttämään tätä varsin aikaisin, sillä aurinkokapseleiden johdosta naama ja kaula ruskettuvat aika tehokkaasti pyöräillessä :) 

The Body Shop Moisture Foundation SPF 15 - Sävy 01

Tämän ostin talvimeikkivoiteeksi, kun TM ei soveltunutkaan pintakuivalle iholle. Peittävyys ei ole tässä mikään huippu, punaisuus kyllä häivyttyy mutta epäpuhtauksiin tarvitaan peiteainetta. Tämä on kuitenkin lupauksiensa mukaisesti kosteuttava ja näyttää suht hyvältä pintakuivallakin iholla. Lisäksi suojakertoin on suuri plussa! Väri passaa meitsin iholle hyvin, ja on siis aika keltaista. Ensi talveksikin tätä näyttäisi vielä riittävän, seuraavaksi ajattelin ottaa kokeiluun IsaDoran kosteuttavan meikkivoiteen jossa on SPF 30.

 Minulla on vielä yksi meikkivoide, äidin ikivanha Maybelline Dream Matte Mousse, mutta sitä on turha esitellä. En tiedä onko ongelma siinä että voide on varmaankin yli kymmenen vuotta vanhaa (tiedän, olen ällö) vai onko vika ihossani mutta kyseinen tavara ei näytä naamassani hyvältä sitten millään. Pitäisi vain raaskia viskata mokoma menemään.

Okei, luulen ettei kukaa muu kuin minä syty tästä postauksesta sen kummemmin, mutta voi-voi ;) Itse rakastan lukea juttuja muiden ihmisten meikeistä!

Haaste 2: Päivä 10 – Sisaruksesi
Mulla on siis yksi pikkuveli, joka on puolitoista vuotta meikäläistä nuorempi. Meidän suhde on vähän sellainen kuin sisaruksilla yleensä: välillä tuntuu että lopetan yhteydenpidon veljeen heti kun muutan pois kotoa, mutta välillä se on ihan ok. Salaa kadehdin niitä, joilla on läheinen suhde sisaruksiinsa, sillä loppujen lopuks omat sisarukset tuntevat sut kaikista parhaiten, koska ne ovat kasvaneet samassa kodissa.

Mä ja mun veli ollaan oikeasti kuin yö ja päivä. Pikkuveli on urheilullinen, aktiivinen ja ulospäinsuuntautunut, eikä se tykkää näyttää tunteitaan. Me ei edes olla kovin saman näkösiäkään. Joskus mietin että ollaankohan me sisaruksia ollenkaan...  :D Meillä on kuitenkin aika samanlaiset äänet keskenämme.

Veli lähtee nyt ens syksynä vaihtoon USA:han, ja on ihan kiinnostavaa nähdä että miten meidän suhde muuttuu. Näin etukäteen mietittynä asia ei silleen kosketa mua paljoa, koska ei kuitenkaan ihan hirveän läheisiä olla, mutta mistäs sitä tietää jos vaika lähennyttäisiinkin. Vaihto-oppilasvuonna ihmiset kun tapaavat kasvaa ja ymmärtää omaa elämäänsä täysin uudella tavalla :)

2 kommenttia:

  1. Kuvia...! KUVIA !?!?!??

    Se oli ensireaktio. Outoo, että täällä on kuvia. Mut kivaa ! Vaikka teikäläinen kirjottaakin niin hyvin ja mielenkiintosia juttuja, että kuvia ei tarvitakaan.

    Mulla on kaiketi myös aika kellertävä iho ! Huomasin just, että meikäläisen vanha blascon meikkivoide on ihan liian punasta mulle ja ainut, joka ei ois liian tumma, on vielä enemmän punasempi.. Mikä tässä on kun keltaseks muuttuu >:( Vaikka nykynen meikkivoide on sen sijaan liian keltasta XD Pitäs urakalla etsii joku kivaisa. Selitys.

    Onko veljes kui pitkään Amerikan maalla? ~

    VastaaPoista
  2. :D Tää on kieltämättä aika historiallista! Ja isot kiitokset kehuista ^^

    Niin, kuvien perusteella näytät aika keltapohjaiselta :D Onneks jos sävyero ei oo liian radikaali niin sitä ei ees huomaa vaikka vähän liian punaista tai keltaista tavaraa ois... Mutta jos sun meikkivoiteet on sekä liian punaisia että keltaisia niin sulla on varmaan enemmän neutraali iho, eli siitä välistä! On kyllä ärsyttävää että useimmilla sarjoilla ei oo huomioitu kunnolla tätä kelta/punapohjasen ihon eroja :< Sen vois mainita hyväks puoleks TM:ssä että siellä on tummuusvaihtoehtoja sekä punaselle, neutraalille että keltaselle iholle, ja ne on vielä merkittykin selkeästi.

    Se on siis vuoden :D Niin kuin vaihto-oppilaat yleensäkin~

    VastaaPoista